RunkomalliPyöräilijän pituus


Vaihteet
Rengaskoko
Hintahaitari


Sähköpyörät

Tuotetta | Halvin ensin | Heti varastossa

Sähköpyörät


Sähköpyörä kiinnostaa, ja kysymyksiä tulee, ja usein ne ovat toistuvasti samoja. Tässä muutamaan vastauksia:

Lataako sähköpyörä akkua kun pyöräilet? -Ei lataa, ajattelet nyt dynamoa. Sähköpyörän akku on sen tankki, ja siihen saa lisää löpöä pistokkeesta. Lisäksi energian talteenotto polkupyörästä ei ole läheskään niin kannattavaa kuin sähköautoissa.

Voiko sähköpyörällä pyöräillä ilman sähköä normaalisti? -Voi! Viime vuosina vapaarattaalla varustettu moottori on ollut standardi kaikilla eurooppalaisilla sähköpyörävalmistajilla, tämä tarkoittaa että toisin kuin suoravedolla, moottori ei aiheuta mitään ylimääräistä vastusta, vaan pyörät pyörivät aivan kuin normaalissa pyörässä.

Miten kovaa sähköpyörällä pääsee?
Tämä on vähän niinkuin kysyisi miten kovaa mopolla pääsee, miten kovaa haluat? :P Sähköpyörät rajoitetaan keinotekoisesti 25km/h maksimiavustusnopeuteen EU:n lakien mukaisesti, ja EMME myy virityspalikoita emmekä ohjeita, asiakas virittää sähköpyräänsä omalla riskillä, palikalla tai ilman. Mainittakoon että sähköpyrällä pystyy pyöräilemään mitä vauhtia tahansa, mutta yli 25km/h menevä osuus pitää tehdä lihasvoimalla tai painovoimalla esim. alamäessä.

Onko sähköpyörä laillinen?
Sähköpyörä eli sähköavusteinen polkupyörä on laillinen, eikä sitä tarvitse rekisteröidä eikä liikennevakuuttaa, ja sillä saa ajaa kuten normaalilla pyörällä, jos avustus toimii maksimissaan 25km/h vauhtiin asti, ja jos avustus toimii vain poljettaessa, ja moottorin nimellisteho on enintään 250W. Kaikki sähköpyörämme täyttävät nämä kriteerit, eli ei huolta! Sähköpyörällä saa kaahata ihan laillisesti!

Mitä hyötyä sähköpyörästä on?

Sähköpyörä laajentaa elinpiiriäsi valtavasti. Esim. jos normaalisti pyöräilet korkeintaan 10 kilometrin matkoja, sähköpyörän avulla pääset samalla vaivalla 50km. Sähköpyörä on tulevaisuuden kulkuväline joka korvaa bussin, junan, jopa auton. Kysy lähimmältä sähköpyöräilijältä mielipidettä, niin hän alkaa suu vaahdoten hehkuttamaan sähköpyöriä. Ekologisuus, taloudellisuus ja hauskuus- ja järkisyitä löytyy aina, mutta varsinainen kaupantekijä on kun kokeilet ensimmäistä kertaa sähköpyörää, on suuri vaara että innostut vakavasti.

Miksi sähköpyörät ovat niin hemmetin kalliita?

Akku on se joka maksaa. Akkuteknologia on kehittynyt valtavasti, mutta se on vielä melko kallista. Akku on sähköpyörän kallein osa, ja saattaa olla puolet sähköpyörän hinnasta. Itse sähkömoottori on verrattain halpa.

Miten usein pitää ladata ja miten kauan se kestää?
Sähköpyörän akku on Li-Ion akku aivan kuten kännykässäsi, mieti miten usein sitä pitää ladata ja miten kauan se kestää? Sama vastaus pätee sähköpyörän akkuun. Täydellä akulla ajaminen tuntuu parhaalta, voimaakin on hieman enemmän, joten useimmiten akkua kannattaa ladata "aina kun voi". Käytännössä jos pyöräilet joka päivä, lataat akun joka yö. Akun lataaminen aivan tyhjästä aivan täyteen kestää tyypillisesti 4-5 tuntia, ja aivan kuten sähköautoissa, lataaminen hidastuu merkittävästi kun akku on melkein täynnä, eli jos sinulle riittää että akku on 90% täynnä, latausaika saattaa puolittua.